Interior development of a house in Sury le Comtal

Problems before jobs in this house of 20 years are the lack of light, the too big number of doors in the entrance, a too traditional closed kitchen, a furniture not adapted to the needs of the occupiers.

In broken partitions between the entrance, the kitchen and the cloakroom, the entrance becomes bright and opened. The living room and the dining room take another pace after the abolition of the chimney and the creation of a built bar which opens a perspective on the kitchen.

The new cupboards give more tidying up than the ancient cloakroom and furnish a wall of the living room. A piece of furniture of library was created according to the specific needs and the aesthetics of the room. The detailed study in choice of color, type of painting and materials gives a warm-hearted and contemporary visual result. The internal ambience of this house has been absolutely changed: it is today’s.

End of works : December 2009